“Reus contra el malbaratament alimentari”, del 22 al 30 de novembre

“Reus contra el malbaratament alimentari”, del 22 al 30 de novembre

L’Ajuntament de Reus, a través de la regidoria de Medi Ambient i Via Pública, ha programat un seguit d’accions coincidint amb la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que enguany se centrarà en el malbaratament alimentari i se celebrarà entre el 22 i el 30 de novembre. La temàtica de la setmana europea complementa el Programa per a la recuperació d’aliments frescos per a persones sense recursos econòmics a Reus que impulsa la regidoria de Benestar Social amb la implicació directa de la Fundació Banc dels Aliments, de Càritas Interparroquial de Reus, del Taller Baix Camp i de l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

El 27 d’agost de 2012, Reus va iniciar la implementació del projecte amb l’objectiu de recuperar els aliments que encara són aptes pel consum humà, fer el seu triatge en un centre especial de treball i la distribució posterior a les persones amb pocs recursos econòmics, tot aportant així aliments frescos a aquestes persones i minimitzant la generació de residus. Des de llavors fins al 30 d’octubre de 2014 s’han recuperat 390.783kg d’aliments frescos, que s’han fet arribar a unes 890 famílies a través de les entitats distribuïdores.

Les accions programades complementen el programa reforçant la sensibilització ciutadana per evitar el malbaratament d’aliments, especialment en l’actual context econòmic.

Seguiu llegint la notícia aquí!

Aneu a la informació de la campanya aquí!