"Reus contra el malbaratament alimentari", del 22 al 30 de novembre

L’Ajuntament de Reus, a través de la regidoria de Medi Ambient i Via Pública, ha programat un seguit d’accions coincidint amb la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que enguany se centrarà en el malbaratament alimentari i se celebrarà entre el 22 i el 30 de novembre. La temàtica de la setmana europea complementa el Programa per a la recuperació d’aliments frescos per a persones sense recursos econòmics a Reus que impulsa la regidoria de Benestar Social amb la implicació directa de la Fundació Banc dels Aliments, de Càritas Interparroquial de Reus, del Taller Baix Camp i de l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

El 27 d’agost de 2012, Reus va iniciar la implementació del projecte amb l’objectiu de recuperar els aliments que encara són aptes pel consum humà, fer el seu triatge en un centre especial de treball i la distribució posterior a les persones amb pocs recursos econòmics, tot aportant així aliments frescos a aquestes persones i minimitzant la generació de residus. Des de llavors fins al 30 d’octubre de 2014 s’han recuperat 390.783kg d’aliments frescos, que s’han fet arribar a unes 890 famílies a través de les entitats distribuïdores.

Les accions programades complementen el programa reforçant la sensibilització ciutadana per evitar el malbaratament d’aliments, especialment en l’actual context econòmic.

Seguiu llegint la notícia aquí!

Aneu a la informació de la campanya aquí!

Reus es fa amb el dia a dia dels seus ciutadans

Una part molt important de la gestió de la ciutat comença amb les nostres accions com a ciutadans i ciutadanes de Reus.

Fer un bon ús de les papereres i contenidors, posar a cada lloc el que toca separadament, recollir els excrements dels gossos, … tal com ens comportem els reusencs i reusenques i demanem que es comportin els demés tindrem una ciutat més neta i eficient o més bruta i desendreçada.

Ara és època de castanyes, si en compres pel carrer, no tiris les pellofes al terra, pots fer una nova paperina per anar llençant-les a dins mentre te les menges.

Recorda:  Millorant tu, millorem tots!

 

Els comerços de Reus es comprometen amb la recollida selectiva de la ciutat

Hem aconseguit el suport de les associacions de comerciants del municipi! La Unió de Botiguers de Reus, el Tomb de Reus, l’Eix Comercial Prim-Sunyer, el Centre Comercial El Pallol, el Gremi de Forners del Baix Camp a Reus, i les associacions de paradistes dels Mercats Central i Carrilet, són les entitats que s’han adherit a la campanya.

segell comerç de Reus Reciclar

LLegir més… 

 

 

Reci_CLAR! al Mercat Central de Reus

El divendres 1 d’agost es van repartir més de 200 kits de selectiva des del Mercat Central de Reus. L’actuació va anar tant bé que des de la campanya no descartem en tornar a repetir l’experiència, la majoria de persones a les que se li va fer entrega ja separaven algunes fraccions, un percentatge d’un 50% havien de fer un pas endavant en la separació  de la fracció orgànica. El kit consta de les tres bosses de recollida selectiva i el cubell per a la separació de la fracció orgànica. També es va repartir la revista i l’imant de la campanya Reci_CLAR! Els kits estan disponibles a les oficines del Mercat Central per a les llars de Reus.

DSC_0518 DSC_0515

Arribem als Mercats de Reus per fomentar la recollida de matèria orgànica!

Els Mercats de Reus col·laboren amb la campanya reci_CLAR! que porta a terme la regidoria de Medi Ambient per millorar els nivells de recollida selectiva de residus.

Les parades de fruites i verdures, fruits secs i pesca salada del Mercat Central i del Mercat del Carrilet repartiran 5.000 bosses reciclables recordant als seus clients que la fracció orgànica s’ha de dipositar correctament al contenidor marró.

Reciclar.organica Mercats de Reus

L’objectiu d’aquesta acció és incentivar la recollida selectiva de matèria orgànica, que majoritàriament prové de les restes del menjar.