“Reus contra el malbaratament alimentari”, del 22 al 30 de novembre

“Reus contra el malbaratament alimentari”, del 22 al 30 de novembre

L’Ajuntament de Reus, a través de la regidoria de Medi Ambient i Via Pública, ha programat un seguit d’accions coincidint amb la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que enguany se centrarà en el malbaratament alimentari i se celebrarà entre el 22 i el 30 de novembre. La temàtica de la setmana europea complementa el Programa per a la recuperació d’aliments frescos per a persones sense recursos econòmics a Reus que impulsa la regidoria de Benestar Social amb la implicació directa de la Fundació Banc dels Aliments, de Càritas Interparroquial de Reus, del Taller Baix Camp i de l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

El 27 d’agost de 2012, Reus va iniciar la implementació del projecte amb l’objectiu de recuperar els aliments que encara són aptes pel consum humà, fer el seu triatge en un centre especial de treball i la distribució posterior a les persones amb pocs recursos econòmics, tot aportant així aliments frescos a aquestes persones i minimitzant la generació de residus. Des de llavors fins al 30 d’octubre de 2014 s’han recuperat 390.783kg d’aliments frescos, que s’han fet arribar a unes 890 famílies a través de les entitats distribuïdores.

Les accions programades complementen el programa reforçant la sensibilització ciutadana per evitar el malbaratament d’aliments, especialment en l’actual context econòmic.

Seguiu llegint la notícia aquí!

Aneu a la informació de la campanya aquí!

Reus es fa amb el dia a dia dels seus ciutadans

Una part molt important de la gestió de la ciutat comença amb les nostres accions com a ciutadans i ciutadanes de Reus.

Fer un bon ús de les papereres i contenidors, posar a cada lloc el que toca separadament, recollir els excrements dels gossos, … tal com ens comportem els reusencs i reusenques i demanem que es comportin els demés tindrem una ciutat més neta i eficient o més bruta i desendreçada.

Ara és època de castanyes, si en compres pel carrer, no tiris les pellofes al terra, pots fer una nova paperina per anar llençant-les a dins mentre te les menges.

Recorda:  Millorant tu, millorem tots!

 

Els comerços de Reus es comprometen amb la recollida selectiva de la ciutat

Els comerços de Reus es comprometen amb la recollida selectiva de la ciutat

Hem aconseguit el suport de les associacions de comerciants del municipi! La Unió de Botiguers de Reus, el Tomb de Reus, l’Eix Comercial Prim-Sunyer, el Centre Comercial El Pallol, el Gremi de Forners del Baix Camp a Reus, i les associacions de paradistes dels Mercats Central i Carrilet, són les entitats que s’han adherit a la campanya.

segell comerç de Reus Reciclar

LLegir més… 

 

 

Reci_CLAR! al Mercat Central de Reus

Reci_CLAR! al Mercat Central de Reus

El divendres 1 d’agost es van repartir més de 200 kits de selectiva des del Mercat Central de Reus. L’actuació va anar tant bé que des de la campanya no descartem en tornar a repetir l’experiència, la majoria de persones a les que se li va fer entrega ja separaven algunes fraccions, un percentatge d’un 50% havien de fer un pas endavant en la separació  de la fracció orgànica. El kit consta de les tres bosses de recollida selectiva i el cubell per a la separació de la fracció orgànica. També es va repartir la revista i l’imant de la campanya Reci_CLAR! Els kits estan disponibles a les oficines del Mercat Central per a les llars de Reus.

DSC_0518 DSC_0515

Arribem als Mercats de Reus per fomentar la recollida de matèria orgànica!

Els Mercats de Reus col·laboren amb la campanya reci_CLAR! que porta a terme la regidoria de Medi Ambient per millorar els nivells de recollida selectiva de residus.

Les parades de fruites i verdures, fruits secs i pesca salada del Mercat Central i del Mercat del Carrilet repartiran 5.000 bosses reciclables recordant als seus clients que la fracció orgànica s’ha de dipositar correctament al contenidor marró.

Reciclar.organica Mercats de Reus

L’objectiu d’aquesta acció és incentivar la recollida selectiva de matèria orgànica, que majoritàriament prové de les restes del menjar.

Ruta del Reci_CLAR!

Ruta del Reci_CLAR!

Les principals places del centre de la ciutat van acollir aquest dissabte la Ruta del Reci_CLAR!, una jornada durant la qual diferents artistes locals van realitzar obres efímeres relacionades amb les fraccions del reciclatge per conscienciar els ciutadans de la necessitat d’implicar-se en la recollida selectiva a la ciutat.

Col•laboració ciutadana

Per tal de poder crear les seves obres, els artistes han comptat amb la col•laboració de diversos centres educatius i entitats, els quals han ajudat a recollir residus per poder-los reutilitzar en aquesta Ruta del reciclatge. Els centres col•laboradors són: EBM Ginesta, EBM Marfull, EBM Margalló, Escola Pi del Burgar, Escola la Vitxeta, Orfeó Reusenc, Serveis Territorials de l’Ajuntament, Hospital Sant Joan de Reus i deixalleria municipal.

Mira el video de la Ruta Reci_CLAR del Canal Reus Televisió 

Pots veure les fotografies de les obres efímeres en aquest enllaç

 

 

Premi a Reus per la millor recollida de fracció orgànica!

Premi a Reus per la millor recollida de fracció orgànica!

L’Ajuntament de Reus ha estat guardonat amb el premi Sirusa de la 20a edició dels Premis Ones en reconeixement als esforços en el reciclatge dels residus i per la millora en les quantitats i la qualitat de fracció orgànica recollida.

El reconeixement es va prendre sobre la base del balanç anual de fracció orgànica recollida durant l’any 2013 pels municipis que integren la Mancomunitat de municipis propietaris de Sirusa. Reus va generar 2.701 tones de fracció orgànica, amb un increment de 122 tones respecte l’any anterior i una puresa de 88,5%, l’increment més notori en el conjunt dels municipis mancomunats.

Marcos Massó, regidor de Medi Ambient, afirma que «el premi és un reconeixement, no només a la feina de l’Ajuntament de Reus, sinó al conjunt de la ciutadania, que amb el seu esforç i la seva constància fan que Reus sigui un referent en l’àmbit de la recollida selectiva».

 

També comptem amb l’ajuda de l’Hospital Sant Joan de Reus!

També comptem amb l’ajuda de l’Hospital Sant Joan de Reus!

Avui, dia 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient hem tingut la col·laboració de la Comissió de Gestió Ambiental de l¹Hospital Universitari de Sant Joan de Reus.

Belen Sesmilo amb la col·laboració de tot un equip de voluntaris del centre hospitalari han posat una taula informativa a l’entrada principal de l’Hospital en la qual s’han realitzat enquestes sobre la gestió dels residus del centre, en
relació amb els contenidors de recollida selectiva que hi ha a les zones públiques dirigides als usuaris  i a les zones internes per als treballadors i a la ciutat de Reus, per la ciutadania de Reus.

Com a agraïment, per cada enquesta feta, s’han donat  un tríptic amb l’explicació de la gestió de residus a l’Hospital i uns adhesius com a recordatori per tancar els llums, tancar aixetes i estalviar fulls en la impressió de documents i si les persones que omplien la enquesta eren de Reus, se’ls ha entregat un contenidor petit per a la matèria orgànica i tres bosses per a la selecció de vidre, paper/cartró i envasos, un imant amb l’explicació de la segregació de residus i la revista de Reci_CLAR!

 

Presentació de la segona fase de Reci_CLAR

Ja tenim la canço i videoclip de Reci_CLAR, també podeu veure la revista digital que recull tot un seguit de propostes per ser més responsables amb els residus.

Durant el mes de maig i juny qui passegi per Reus es trobarà amb diversos actes al carrer que, de forma novedosa, el missatge de Reci_CLAR arribi a tota la ciutadania.

Esperem que en gaudiu.

Descarrega’t la cançó, creada per Joan Masdéu i Ângel Santiago

Mira la revista

Col·laborem amb el Dia Europeu de la Neteja de l’Entorn. Let’s clean Europe

El divendres 9 de maig els alumnes de 5è de l’Escola Montsant han realitzat una neteja per dos dels camins de l’entorn de la seva escola: el camí dels Cinc Ponts i el camí Antic de Castellvell.

En total hem alliberat de 80 quilos de brossa els camins! 16 kg d’envasos, 3 kg de paper i cartró, 11 kg de vidre, que faran cap al reciclatge i altres materials que aniran a rebuig… fins i tot una cadireta de cotxe!

És molt important recollir aquesta brossa i reciclar-la ja que al final tot va a parar al mar i tal com han après els alumnes els animals, sobretot els marins, en surten molt perjudicats.  + informació

let's clean up europe. reus